volières

Onderhoudsvrije aluminiumvolières

bezoek onze toonzaal hier online
bezoek onze toonzaal hier online

Net als bij de kweekkooien worden de houten volières  meer en meer vervangen door onderhoudsvrije aluminiumvolières.Deze bestaan uit volledig op maat gemaakte aluminiumkaders in verschillende kleuren met draad,acp,trespa of polycarbonaat voor wanden of dakbedekking.Bij de volièrepanelen heeft U een aantal voorbeelden om Uw droomvolière samen te stellen maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden.

Ruime toonzaal met verschillende voilières en kooien .

 

de verschillende panelen

deurpaneel antraciet
deurpaneel antraciet

Alle volières worden op maat gemaakt in de verschillende soorten aluminium en volledig naar Uw wensen.

Omdat een volière uiteindelijk bestaat uit een combinatie van verschillende panelen en afmetingen al dan niet volledig of gedeeltelijk overdekt vraagt U best een prijsofferte aan om een richtprijs te ontvangen.

Het is echter van groot belang om zoveel mogelijk informatie door te geven om een goed beeld te krijgen van de gewenste volière.

Belangrijke gegevens zijn uiteraard de afmetingen,soort aluminium,soort draad,gewone dakkaders met draad ,polycarbonaat of beiden.Indien er gesloten (achter)panelen zijn,in welke kleur,welk platen en welke dikte moeten de platen zijn.

Dit zijn slechts een paar noodzakelijke gegevens om een richtprijs te kunnen geven,voor een exacte offerte moeten  echter alle details besproken worden en dit gebeurt best ter plaatse zodat U alles direct kan zien en voelen.

Verder heeft U een beschrijving over de verschillende mogelijke afwerkingen van de panelen.

De meeste panelen zijn ook in zelfbouwpakket verkrijgbaar,dit wil zeggen dat alle profielen en/of platen reeds op maat verzaagd zijn en enkel de panelen nog in elkaar moeten gestoken worden met de bijgeleverde koppelstukken en schroeven.Uiteraard alles aan sportieve prijzen met de beste prijs/kwaliteits verhouding, iets voor zelfbouwers die echter niet over de juiste zaagmachine beschikken.

 

standaard draadpaneel

paneel  B102 X H200cm in brut alu met verzinkte draad 12,7 x 12,7mm
paneel B102 X H200cm in brut alu met verzinkte draad 12,7 x 12,7mm

Een standaard draadpaneel is 102 x 200cm met in het midden een profiel dat met blindverbinding of koppelstukken gemonteerd is.De draad(in uitvoering naar keuze) is vastgezet door middel van zelfborende schroeven in de kleur van het profiel.

Alle standaardpanelen zijn eveneens in zelfbouwpakket verkrijgbaar,dit wil zeggen dat de aluminiumprofielen en acp platen voor morsranden of gesloten panelen op maat verzaagd zijn zodat je enkel nog moet monteren.

paneel met onderaan morsrand

groene alu kader met morsrand
groene alu kader met morsrand

Deze kader is op dezelfde manier gemaakt als de standaard kader maar onderaan is er een acp plaat (wit of in zelfde kleur als profiel) van 15cm of 20cm hoogte voorzien.Deze plaat is niet op het kader geschroefd maar zit in het speciaal flensprofiel,zodat alles perfect afgewerkt is.De totale hoogte van de morsrand is hier  20cm,maar kan uiteraard op andere hoogtes gemaakt worden.

Bij gebruik van morsranden heeft U betere bescherming bij regenval of sneeuw zodat de bodem droog blijft,tevens zal de bodembedekking in de volière blijven en niet door de draad naar buiten waaien maar vooral hebben de muizen geen kans om langs deze panelen naar binnen te geraken.De platen zijn te glad zodat ze niet langs hier naar boven kunnen.Zeker aan te raden want muizen zijn ziekteverwekkers bij onze vogels en geven zeer slechte kweekresultaten doordat de vogels gestoord worden tijdens het broeden bij de nachtelijke wandelingen.

standaard deurpaneel

deurkader in brut alu met draad 12,7 x 12,7mm
deurkader in brut alu met draad 12,7 x 12,7mm

Een standaard deurpaneel heeft als afmetingen B102 X H200cm ,en heeft een deurnis van B55 X H150cm(andere nisafmetingen zijn mogelijk).De deur kan binnen- of buitendraaiend gemonteerd worden door middel van 3 scharnieren die niet op maar tussen de profielen zitten.Tevens is er een binnen en buitengrendel voorzien,en optioneel is een cilinderslot ook mogelijk.

 

deurpaneel met morsrand

deurpaneel in groen alu met morsrand
deurpaneel in groen alu met morsrand

Idem als een standaard deurpaneel maar onderaan is er een morsrand met een 20cm hoge acp voorzien.De acp is niet geschroefd maar zit in een speciaal flensprofiel voor een perfecte afwerking.In de uitvoering van de foto is de acp eveneens apart verwerkt in het deurgedeelte zodat er geen vast gedeelte onder de deur zit wat het instappen gemakkelijk maakt.

deurpaneel met onderaan in acp

deurkader met groene trespa onderaan
deurkader met groene trespa onderaan

Dit paneel bestaat uit een deur over de totale hoogte en de onderste helft in acp.

Zoals bij alle andere panelen zit de acp in flensprofielen en is de bovenste helft in draad naar keuze.Dit paneel kan in of naast de deur uitgerust worden met een 2 of 3 vaks voederplateau.

deurpaneel volledig in acp

volledig gesloten deurpaneel met acp
volledig gesloten deurpaneel met acp

Deze deurpanelen zijn volledig gemaakt met flensprofielen waardoor er geen schroeven aan te pas komen.Enkel voor de grendels,scharnieren en eventueel cilinderslot zijn er een paar kleine schroefjes nodig.

Deurpaneel met uitneembaar front

gesloten deurpaneel met front ingebouwd.
gesloten deurpaneel met front ingebouwd.

Dit deurpaneel bestaat onderaan uit een vast gedeelte en deur in trespa,bovenaan is een front voorzien waar U indien nodig een acp of plexi kan voor zetten.Dit paneel is ideaal om in een sluis of als tussenpaneel van verschillende volières te gebruiken.Hierdoor moet men niet meer in de volieres,eetbakjes-fontein-nestbakjes en badwater kan via het front gegeven worden,men moet dus de vogels niet meer storen.En na de kweekperiode kan men de fronten simpel verwijderen waardoor de vogels zich in alle vluchten kunnen uitleven.

paneel met onderste helft acp

paneel  in groen alu met de helft groene trespa
paneel in groen alu met de helft groene trespa

Deze panelen kan U best gebruiken waar er veel regeninslag mogelijk is.Door de helft acp te gebruiken zal de inslag beperkt blijven en bovendien kan men in het bovenste gedeelte een inzetraam met plexi of polycarbonaat voorzien voor de winterperiode.

Ook hier is de acp plaat gemonteerd in de speciale flensprofielen zodat deze niet moeten geschroefd worden.Ook waar katten aanwezig zijn kunnen deze panelen handig zijn om de vogels meer te beschermen.

gesloten paneel met schuifdeurtje

gesloten paneel in acp met schuifdeurtje
gesloten paneel in acp met schuifdeurtje

Deze panelen worden gebruikt als tussenwand in volières met verschillende kweekboxen waar de man (vb botvinken) van de ene pop naar de andere moet.

Door dit systeem moet je de man niet meer uitvangen en zijn ze het heel snel gewoon als het deurtje open gaat.

Deurpaneel met uitneembaar front

deur in groen alu met uitneembaar front
deur in groen alu met uitneembaar front

Deze deuren maken het voederen mogelijk zonder de volière te betreden.

Zowel eten,drinken als bad kan via het front gegeven worden,ideaal om te gebruiken als binnendeur of in een sluissysteem.

plexi voorzetramen of in polycarbonaat.

plexi voorzetraam boven,en polycarbonaat opaal onderaan
plexi voorzetraam boven,en polycarbonaat opaal onderaan

Om de vogels in de winterperiode tegen het gure weer te beschermen zijn er natuurlijk ook voorzetramen in verschillende uitvoeringen en op maat verkrijgbaar.

De meeste kaders worden in heldere plexi van 3 of 4 mm gemaakt zodat men de vogels steeds ziet zitten maar dit kan ook in polycarbonaat 4mm helder of 16 mm helder of opaal verkregen worden.

De kaders zijn altijd snel en eenvoudig te verwijderen wat het onderhoud dan weer gemakkelijk maakt.Deze ramen zijn eveneens in onze toonzaal te bezichtigen,kunnen ook voor de meeste bestaande volières op maat gemaakt worden.

gelaste panelen

gelaste panelen met morsrand volledig gepoederlakt antraciet
gelaste panelen met morsrand volledig gepoederlakt antraciet

Naast de ruime keuze gewone panelen zijn er ook gelaste panelen in diverse uitvoeringen mogelijk.Deze panelen worden voornamelijk gebruikt bij volières voor parkieten waar de draad in dezelfde kleur als het profiel moet zijn.Gezien men bij parkieten best geen gebruik maakt van gekleurde geplastificieerde draad is dit een volwaardig alternatief om ook de draad in antraciet of zwart te hebben.Doordat de panelen en draad gelast zijn kunnen deze in kleur naar keuze volledig gepoederlakt worden Deze panelen zijn ook met morsranden verkrijgbaar.